exposició 25 anys

El dia 15 de novembre de 2010 es complien 25 anys del primer concert de la Coral Arquitectura. Aquella setmana va instal·lar-se al vestíbul de l'Escola d'Arquitectura de Barcelona una exposició de la trajectòria durant els 25 anys, tant de la Coral com de l'Orquestra UPC.

L'exposició es va composar d'una sèrie de 32 panells de 90x90cm en els que s'anava repassant la història de les associacions, de forma cronòlogica i incidint més en els anys fructífers i menys en els que es disposava de menys informació, amb fotografies de gran format i textos que anàven narrant la història. Acompanyant això s'hi trobava una sèrie de 4 panells de les mateixes dimensions que recollien les obres i compositors interpretats i els llocs on s'havien realitzant concerts.

La cloenda de l'exposició va ser el dia 13 de desembre, coincidint amb el concert de tardor realitzat a l'ETSAB.

1985

El 19 de febrer de 1985, una trentena de persones es reunien per primera vegada a l’aula Pi i Callejade l’ETSAB, amb la intenció d’iniciar un projecte de coral. La idea havia sorgit d’un grup d’estudiants, que a les acaballes de 1984 van presentar la proposta al director de l’ETSAB, que aleshores era en Fernando Ramos. La iniciativa va ser molt ben rebuda i aquell dimarts de febrer de 1985, van començar els assaigs. La crida s’havia fet mitjançant uns cartells, gairebé improvisats, que es van penjar en diversos indrets de l’escola. La primera cançó que vam preparar fou elGaudeamus igitur, l’himne universitari, que des d’aleshores ha estat present en gairebé totes les nostres actuacions.

1985

El dia 15 de novembre de 1985, tingué lloc l’estrena oficial de la Coral Arquitectura, durant l’acte d’inauguració del curs 1985-86. Es va fer al vestíbul de l’edifici Coderch, l’ampliació de l’ETSAB, que també s’inaugurava, precàriament, aquell mateix dia. En aquest concert inicial hi van participar 22 cantaires, sota la direcció de Lluís Carné i Miguélez. A més del Gaudeamus, aquell dia es van interpretar quatre cançons més: el coral de Bach Oh Jesuset dolç, la pavana anònima Amor que tens ma vida, la cançó tradicional gallega O voso galo comadre i Viva tutte le vezzose del compositor italià Felice Giardini, obres ben conegudes dins el món coral català.

1986

Ben aviat van començar les actuacions fora de la Universitat. La primera fita important s’esdevingué el 12 d’abril de 1986, dia en què vàrem actuar a la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona, fent de teloners de la Coral de la Universitat Politècnica de Madrid. Va ser un repte important, atès que encara que el marc arquitectònic de la basílica és espectacular, l’acústica no era de les millors per actuacions d’agrupacions com la nostra. A més, en aquella època no érem tanta gent com ara i potser vam quedar una mica perduts en la immensitat. El record d’aquesta primera actuació fora de casa és ben satisfactori.

1986

Uns dies més tard, a finals d’abril de 1986, anàvem a la primera trobada de corals universitàries d’Espanya, que es va celebrar a Astúries. Inauguràvem així els viatges de la Coral, que des d’aleshores ens han dut a molts llocs i han estat moments de convivència que han servit per consolidar el grup. Vam fer una actuació en solitari a la Capilla de los Dolores de Grado, un població propera a Oviedo. L’endemà, diumenge al matí, després d’una nit esbojarrada compartida amb els cantaires de les altres corals universitàries, vam actuar en un pavelló esportiu. En fi, va ser una trobada molt important amb altres corals amb uns interessos similars als nostres.  

1988

El juny del 1986, vàrem fer el primer concert de final de curs a l’ETSAB. El costum de fer un concert a final de curs i un altre abans de les festes de Nadal s’ha mantingut inalterable des d’aleshores. El setembre del mateix any, participàrem per primer cop en l’acte acadèmic d’inauguració del curs de la UPC, a la capella de Torre Girona. Des d’aleshores, tampoc no hem faltat mai a aquesta cita. I el 10 de febrer de 1987, el rector Gabriel Ferraté ens convidava a participar en l’acte d’investidura com a doctor honoris causad’Amadou-Mahtar M’Bow. Durant tots aquests anys, hem tingut ocasió de participar en molts altres actes acadèmics que s’han organitzat a la UPC.  

1988

El curs 1987-1988, el professor Arnau Puig va organitzar un viatge a Roma, on vam fer dues actuacions: una al tempietto de Bramante, a San Pietro in Montorio, i l’altra als jardins de l’Acadèmia Filharmònica Romana, que és la responsable de la música a la Ciutat del Vaticà. Fou la primera incursió internacional de la Coral. Atès que aquell curs en Lluís Carné va estar absent de Barcelona, el principal responsable de l’èxit d’aquell viatge fou en Lluís Mas i Pagerols, que durant aquell curs s’encarrega de la direcció del grup. Els anys següents tots dos es van fer equip en les tasques de direcció i coordinació de la Coral.  

1988

En aquells anys inicials també vam col·laborar sovint amb altres corals universitàries i vam fer diversos intercanvis que ens van portar a actuar en diverses ocasions a Lleida, Girona i altres indrets de Catalunya. També vam tenir l’ocasió d’actuar al Palau de la Música de València, durant la commemoració del 40è aniversari de l’Orfeó Universitari de València, que va organitzar la segona trobada de corals universitàries d’Espanya. També ens vam adherir ala Federació Catalana d’Entitats Corals, que ens va permetre relacionar-nos amb altres corals del nostre país.  

1990

Arribàrem així a la celebració del cinquè aniversari, l’any 1990, i ho vam fer amb la interpretació d’algunes obres amb acompanyament d’un petit grup instrumental, compost per cantaires que alhora tenien coneixement d’algun instrument. S’iniciava, modestament, la vocació d’anar introduint repertori cada cop més compromès, tenint en compte les possibilitats del grup en cada moment de la seva trajectòria. L’estiu d’aquell mateix any vam fer una petita gira per França que ens va dur a París i Orleans, com a cloenda de les celebracions d’aniversari.

1993

A l’inici de la dècada dels noranta, molts dels cantaires pioners, a mesura que acabaven els estudis, van anar deixant la Coral.  Malgrat tot, el grup ja estava consolidat i en va anar creixent el nombre de participants, fins a arribar a la cinquantena. Les actuacions de tot tipus es van intensificar i ens van dur a actuar a molts indrets de Catalunya i, també, a ser presents en moltes de les iniciatives adreçades a corals que s’organitzaven a la ciutat de Barcelona, que en aquella època estava immersa en el projecte olímpic.  

1995

Durant aquella època, tant en Lluís Mas com en Lluís Carné continuaven en les tasques de direcció del grup. La vinculació d’en Lluís Carné com a responsable d’altres corals, com ara la Coral Estel o el Cor de Cambra de Mataró, de va fer que sovint es fessin actuacions conjuntes. Amb el temps, alguns cantaires d’aquelles corals, captivats per la nostra manera de fer, es van anar incorporant al grup. També alguns dels estudiants que acabaven el estudis es van quedar amb nosaltres.  

1997

La tardor de 1993 vam iniciar una col·laboració amb l’església de Santa Maria de Montserrat de Pedralbes que va durar prop de deu anys, que implicava participar anualment en diverses festivitats, presentant obres simfòniques corals del repertori litúrgic internacional. És aixÍ com vam preparar la majoria de misses de Mozart, diverses obres dels germans Haydn, cantates de Bach o fragments d’oratoris de Händel, sempre amb l’acompanyament de solistes i orquestra. Sens dubte, però, La culminació de tot aquest període foren les audicions del Réquiem KV 626, de Wolfgang Amadeus Mozart, que interpretàrem durant cinc anys seguits.  

1998

Paral·lelament, vàrem iniciar la col·laboració amb les altres corals que s’havien anat creant a la UPC: la Coral del Campus Nord i la Coral Enginy. Amb aquest darrer grup, a la primavera de 1996 i 1997 vam preparar les òperes Acis and Galatea, de Händel, iThe Fairy Queen, de Purcell. La primavera de l’any següent, 1998, amb el suport incondicional del director de l’ETSAB, Eduard Bru, vam fer dues representacions de l’òpera Orfeo ed Euridice, de Gluck, a la sala d’actes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. Però gràcies a la dedicació de Chass Llach, que s’encarregà de la direcció escènica, el vestuari i l’escenografia, el resultat fou excel·lent.  

1999

La primavera de 1999 vam ser convidats a participar a la trobada anual de la Federació Internacional de Cors Universitaris, que se celebrà a Coïmbra. El mateix any, també vàrem prendre part en les espectaculars celebracions del Corpus Christi, a Morella. Així mateix, durant el mes d’octubre, una colla de cantaires va participar en el projecte Europa Chor Akademie, en una gira de quatre concerts a Alemanya. Interpretàrem les Escenes de Faust, de Robert Schuman, amb la participació de l’Orquestra Simfònica de Munic, sota la direcció de Jorhard Daus.  

2000

La commemoració del 15è aniversari de la Coral Arquitectura i del 125è aniversari de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona van coincidir l’any 2000. Per aquesta doble celebració es va plantejar un solemne concert a la sala d’actes de l’Escola d’Arquitectura. Els anys anteriors, sempre que la Coral actuava acompanyada d’una orquestra, els instrumentistes eren professionals que provenien d’altres formacions musicals de Barcelona. En alguna ocasió, també havien acompanyat la Coral estudiants de la universitat que tocaven algun instrument.  

2000

Encoratjats encara pel ressò que les representacions operístiques d’Orfeo ed Euridice havien obtingut, i gràcies al suport de l’aleshores vicerector Helio Piñón i dels responsables de l’Univers, ens vàrem animar a crear l’Orquestra de la UPC. De fet, alguns anys enrere, ja havia sorgit alguna iniciativa en aquest sentit que no va arribar a reeixir. En aquesta ocasió es va fer una crida a tota la comunitat universitària, i 15 instrumentistes, amb el reforç d’alguns músics professionals, varem interpretar, conjuntament amb la Coral del Campus de Terrassa i solistes, el Te Deum, de Marc-Antoine Charpentier. Això passava el dia 21 de març de 2000. 

2000

Tres dies després el concert es repetia a Terrassa. S’iniciava així la tradició dels Concerts de Primavera i de Tardor, que encara oferim avui en col·laboració amb les altres corals de la UPC i el suport de l’Univers. Així doncs, des dels inicis, l’Orquestra de la UPC i la Coral Arquitectura han actuat junts gairebé sempre. Fins avui, l’Orquestra ha realitzat més de 150 concerts, xifra gens migrada per una formació d’aquestes característiques. Pel que fa a la Coral, no podem saber amb exactitud quantes actuacions s’han fet en aquests 25 anys, però en calculem més de 300.

2001

Ben aviat, l’Orquestra de la UPC es va anar ampliant. El ressò del concert inaugural va atraure nous instrumentistes i, a l’inici del curs 2000-2001, ja érem més de trenta persones. Des d’aleshores, la col·laboració amb la Coral Arquitectura ha estat continuada i molt fructífera. És així com ens vam animar a preparar grans obres. Ja a la tardor de l’any 2000, tingué lloc la primera interpretació a Espanya del Requiem de Michael Haydn. Més tard, pels concerts de Primavera de l’any 2001, vam preparar elGloria d’Antonio Vivaldi, que va representar un nou èxit.

2001

Amb el Gloria de Vivaldi, convidats per la Coral Universitària de Mallorca, vam viatjar tots plegats, Coral i Orquestra, a Palma de Mallorca. Allà actuàrem a l’església de Sant Nicolau. Malgrat la precarietat dels darrers assaigs, que vam haver de fer a la discoteca de l’hotel on ens allotjàvem, l’actuació fou una de les millors que havíem fet fins al moment, i en conservem un bon record. En termes generals el viatge va ser molt positiu i va suposar un estímul molt important per als cantaires i els instrumentistes.

2002

L’ETSAB i l UPC, han donat sempre suport a les iniciatives que la Coral i l’Orquestra han plantejat al llarg d’aquests anys. Nosaltres hem participat sovint en actes acadèmics i institucionals. La col·locació de la primera pedra de la biblioteca nova de l’ETSAB, l’any 2002, n’és un exemple. Set anys després, l’octubre de 2009, assistíem a la inauguració d’aquest edifici, en una actuació que comptà amb la col·laboració de la cantant Mariona Sagarra, en la què vam fusionar dos estils musicals ben diferents.

2002

La primavera de l’any 2002, la Federació Catalana d’Entitats Corals, amb la qual hem col·laborat en nombroses ocasions, ens va encarregar el concert d’obertura del Maig Coral del Barcelonès. L’actuació tingué lloc a l’emblemàtic espai del Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Entre altres obres interpretàrem una selecció de l’òpera Idomeneo, re di Creta, de Wolfgang Amadeus Mozart. La tardor d’aquell mateix any 2002 vam anar a Galícia, on vam gaudir dels paisatges que, unes setmanes més tard, la catàstrofe del Prestige va malmetre.

2005

L’Orquestra, per la seva banda, també realitzà actuacions en solitari. L’any 2001 va ser convidada al primer cicle d’orquestra universitàries d’Espanya, que es va realitzar a l’auditori de Saragossa. Posteriorment, l’any 2004, va desplaçar-se a Madrid, com a retorn de la visita que l’Orquestra de la Universitat Carlos III va fer a Barcelona. També iniciàrem la col·laboració en les gales líriques que l’associació Catalunya Contra el Càncer organitza a Sant Celoni, amb un repertori de seleccions d’òpera i sarsuela.

2006

L’any 2006, a la gala lírica de Sant Celoni, s’hi va afegir la Coral Arquitectura. La vocació d’introduir repertori operístics, iniciada deu anys abans, es va anar consolidant, i aquell curs vam tenir ocasió de preparar obres de gran compromís, sota l’atenta direcció de la soprano Maria dels Àngels Sarroca, que ens va assessorar en tot moment. Vam interpretar fragments de Norma, de Bellini, de La Traviata oMacbeth, de Verdi, i també de sarsueles com araCançó d’amor i de guerra, de Martínez Valls oGigantes y cabezudos, de Fernández Caballero

2006

En ocasió de la celebració del dia de les Illes Balears, i gràcies a la intercessió d’una de les cantaires de la Coral Arquitectura, el Govern Balear ens va convidar a fer dues actuacions a Menorca, els dies 3 i 4 de març de 2006. La primera actuació fou al Teatre Principal de Maó i la segona a l’església dels Socors de Ciutadella. Vam presentar el repertori d’òpera i sarsuela que teníem preparat en aquelles dates i l’èxit va ser rotund. A més, llevat del dia de tornada, que va ploure abundosament, vam tenir molt bon temps i ho aprofitàrem visitant alguns dels llocs més significatius de l’illa.

2007

Des dels inicis, la Coral Arquitectura va organitzar caps de setmana de treball, un o dos per curs, que servien per preparar els repertoris dels concerts que havíem de fer. Alhora, els dies de convivència en cases de colònies o albergs servien per anar-nos coneixent i cohesionar el grup. Amb la incorporació de l’Orquestra, aqueta tradició va continuar. El cap de setmana que vam passar a Pineta, al Pirineu d’Aragó, a inicis del maig de 2007, va servir per preparar el concerts de Primavera, amb una pre-estrena ben especial a l’església de Sant Francesc de Balaguer, el 6 de maig de 2007, on vam ser molt ben acollits.

2008

Un dels reptes importants dels darrers anys fou l’organització d’un viatge a París, a inicis del maig de 2008. Amb la Coral Arquitectura ja hi havíem estat el 1990, i aquesta vegada hi tornàvem acompanyats de l’Orquestra. Els concerts foren organitzats per l’Institut Ramon Llull de París i es van fer a les esglésies de Saint-Merri, al centre de la ciutat, i de Saint-Jean-Bosco, al barri de Charonne. En aquesta ocasió vam preparar un repertori que combinava obres de compositors catalans i europeus, amb estils ben diversos, des del s. XVIII fins avui dia.

2008

Com ja ha estat comentat abans, la participació en els actes acadèmics de la Universitat Politècnica de Catalunya ha estat una constant des de l’any 1986. Les inauguracions de curs, les investidures de doctors honoris causa, i més recentment els reconeixements organitzats pel Consell Social, han comptat amb la presència de la Coral Arquitectura i l’Orquestra. Així mateix, les escoles i facultats de la UPC, principalment l’ETSAB, han comptat amb nosaltres en nombroses ocasions. El complement musical d’aquests actes que nosaltres hem aportat, sempre ha estat ben acollit i elogiat.

2008

Com a associacions universitàries que som, tant la Coral com l’Orquestra, han tingut interès, des dels seus inicis, en la recerca i recuperació de repertori inèdit, principalment dins l’àmbit de la música catalana. L’any 1990 ja vam recuperar els salms per a les Vespres comunes, d’Antoni Soler, i els anys posteriors anaren sorgint altres propostes similars. Un altre moment important d’aquesta recerca fou el concert dedicat a compositors mataronins com ara Joan Fargas, Manuel Blanch o Joaquim Casadó, encarregat pels organitzadors dels actes del mil·lenari de la parròquia de Santa Maria de Mataró.

2009

Un altre dels compromisos que hem anat adquirint al llarg d’aquesta anys ha estat la participació en cerimònies particulars com ara casaments, batejos o funerals. La primera vegada fou l’any 1987 a l’església de Santa Agnès de Barcelona, i es casava una companya nostra. Després hem tingut ocasió de participar en moltes altres celebracions, de companys o altra gent que hem anat coneixent, i que ens han dut a escenaris ben significatius, com les catedrals de Tortosa i Girona, la cova de Sant Ignasi de Manresa o el palau Mercader de Cornellà de Llobregat, entre d’altres.

2009

Els darrers 10 anys, el nostre repertori s’ha decantat sovint cap a les obres simfònico-corals. En aquest sentit hem de destacar les interpretacions del Requiem de Michael Haydn, el Gloria, d’Antonio Vivaldi, l’estrena pòstuma del Requiem, del musicòleg Miquel Querol, laFantasia Coral, op. 80, de Beethoven, les parts corals de l’òpera Idomeneo, el Concert per a piano núm. 23 i el Requiem, entre moltes altres obres de Mozart; elSomni d’una nit d’estiu, de Mendelssohn, i també moltes altres obres de compositors com ara Verdi, Bach, Händel, Puccini, Sullivan, Rodgers, Vives, Schubert o Boccherini.

2010

Per celebrar el doble aniversari de la Coral i l’Orquestra, la Setmana Santa de l’any 2010 vam organitzar un viatge a Viena, capital indiscutible de la música. Hi realitzàrem dos concerts: a l’església de Sankt Leopold am Steinhof i a la Perterskirche, els dies 3 i 4 d’abril respectivament. El repertori que vam presentar, pràcticament tot de caire religiós, va incloure obres de compositors catalans, que van tenir molt bona acollida. A Viena ens hi vam desplaçar 120 persones entre cor i orquestra. El viatge va ser molt positiu en tots els sentits i, malgrat les dificultats d’organització que va comportar, ens van quedar ganes de tornar-hi en alguna altra ocasió.

2010

La culminació de les celebracions del 25è aniversari de la Coral Arquitectura i el 10è de l’Orquestra de la UPC fou l’actuació que vam realitzar dins el marc de la Nit UPC al Palau de la Música Catalana, el 16 de juny de 2010. L’acte es va iniciar amb la interpretació de l’Obertura per a un festival acadèmic, de Johannes Brahms. Però el plat fort va ser la Missa de la Coronació, KV. 317, de Wolfgang Amadeus Mozart, en la que hi van intervenir un bon nombre d’antics cantaires i instrumentistes. Gairebé 300 persones vam pujar a l’escenari del Palau, que estava pleníssim. Realment va ser una vetllada molt emotiva i memorable.

2010

En aquests 25 anys que han transcorregut prop 1300 persones han format part de la Coral Arquitectura. Per la seva banda, a l’Orquestra de la UPC hi han intervingut més de 200 instrumentistes. Bona part d’aquest èxit de participació cal atribuir-lo a les persones que, des del curs 1999-2000 es matriculen a les assignatures de música coral que s’ofereixen a l’ETSAB. Actualment, la Coral compta amb un aplantilla d’unes 120 persones i a l’Orquestra hi assisteixen una cinquantena d’instrumentistes. Esperem seguir durant molts anys al peu del canó, oferint els nostres cants i la nostra música.  

CONCERTS A BARCELONA

Plànol amb la relació dels llocs on hem actuat i el nombre de concerts que hi hem fet. 

CONCERTS A CATALUNYA

Plànol amb la relació dels llocs on hem actuat i el nombre de concerts que hi hem fet. 

CONCERTS A ESPANYA I EUROPA

Plànol amb la relació dels llocs on hem actuat i el nombre de concerts que hi hem fet. 

//ADAM, ADOLPHE CHARLES (1803-1856) / Cantique de Noël //ANÒNIM S. XVI / Amor que tens ma vida /  Ay, linda amiga / Bella, de vós som Amorós / Dádme albricias hijos d'Eva //ANÒNIM S. XVIII / Gaude, mater Polonia / /ANÒNIM POPULAR / Lauda Jerusalem / /ANÒNIM NORDAMERICÀ / Pietat, oh Déu / /ARANY, CORONEL / Gaudeamus Igitur  (Himne Universitari) //ARLEN, HAROLD (1905-1986) / Over  the Rainbow //ATTAIGNANT , PIERRE (1494-1551) / Tourdion //BACH, JOHANN CRISTOPH (1671-1721) / Ich lasse dich nicht, motet //BACH, JOHAN SEBASTIAN  (1685-1750) / Bist du mei mir (BWV508) / Cantata 29 / Jauchzet Gott in allen Landen(BWV 51) / Jesus bleibet meine Freude (Cantata nº147) / Wachet auf, ruft uns die Stimme (Cantata nº140) / Darzu ist erschienen der Sohn Gottes (BWV 40) / Corals de la Passió Segons Sant Mateu / Oh Jesuset dolç //BANCHIERI, ADRIANO (1568-1634) / Capricciata e contrapunto bestiale //BAPTISTA COMES (1584-1643) / Danzas del Santísimo Corpus Christi //BEETHOVEN, LUDWIG VAN (1770-1827) / Bundeslied  (Op. 122) / Cant de Joia (lletra: Joan Maragall) / Chorfantasie (Op. 80) / Meeres Stille und Glückliche Fahrt (Op. 112) //BELLINI, VINCENZO (1801-1835) / Casta Diva (Norma) //BERLIN, IRVING (1888-1989) / White Christmas // BERNSTEIN, LEONARD (1918-1990) / West Side Story // BIBILONI I LLABRÉS, BALTASAR (1936) / La Dama de Mallorca // BIZET, GEORGES  (1838-1875) / Havanera (Carmen) / Cançó del Toreador (Carmen) / L'Arlesienne (suite nº1) // BLANCH I PUIG, MANUEL (1827-1883) / Absolta / Gradual Viderunt omnes / Miserere / Tu es Petrus // BRAHMS, JOHANNES  (1833-1897) / Gaudeamus Igitur / In stiller Nacht / Liebeslieder Walzer, op.52 / Waldesnacht // BROWN, UZEE JR / Wake me up, Lord // BRUCKNER, ANTON (1824-1896) / Gradual // BURNS, MICHAEL / The piper of Dundee // CAÑÓN / SAIZ / Himne Col·legi Major Sant Jordi // CARNÉ I MIGUÉLEZ, LLUÍS (1962) / La pastora Caterina // CASALS, PAU (1876-1973) / El Cant dels Ocells // CASSADÓ I VALLS, JOAQUIM (1867-1926) / Himne al primer ferrocarril que creuà les terres hispàniques // CASULLERAS I REGÀS, JOAN / Gaudeamus Igitur // CEREROLS, JOAN (1618-1676) / Regina Coeli / Soles, penas y cenas (villancico eucarístico) // CERVERA I ASTOR, ERNEST (1896-1972) / Fum, fum, fum / El noi de la mare // CHARPENTIER, MARC-ANTOINE (1643-1704) / Te Deum // COMES, JEAN BAPTISTE / Danzas del Santísmo Corpus Christi // CRIVILLÉ I BARGALLÓ, JOSEP (1947) / Dona'm la mà // DAWSON, WILLIAM L.  (1899-1990) / Soon ah will be done // DES PRÉS, JOSQUIN (1450/55-1521) / Mille regrets // DOMINGO I MOIMBELA, JORDI / L'esbarzer // DONIZZETTI, GAETANO (1797-1848) / L'elisir d'amore (fragments del primer acte) // ELGAR, SIR. EDWARD (1837-1954) / The Dance (From the Bavarian Highlands) / The Marksmen (From the Bavarian Highlands) / Lullaby (From the Bavarian Highlands) // FARMER, JOHN (1570-1605) / Fair Phyllis I saw // FAURÉ, GABRIEL (1845-1924) / Cantique de Jean Racine, op.11 / Requiem Opus 85 Kyrie // FERNÁNDEZ CABALLERO, MANUEL (1835-1906) / Coro de repatriados (Gigantes y Cabezudos) // FÍGOLS, RAMON / Muntanya Amunt (Himne de la secció excursionista del Foment Martinenc) // FRANCK, CÉSAR (1822-1890) / Panis angelicus // FRANCK, MELCHIOR (1580-1639) / De pacem Domine // GARRETA, JULI (1932) / Juny (sardana) // GERSHWIN, GEORGE (1989-1937) / Porgy & Bess / GEOFFRAY, CÉSAR (1901-1972) / Gobbo so pare / GIARDINI, FELICE (1716-1796) / Viva tutte le vezzose // GLUCK, CHRISTOPH WILLIBALD (1714-1787) / Dansa dels Herois / Orfeo ed Eurídice // GOBERNA I FRANCHI, ROBERT (1859-1934) / Barcarola / Himne a la Mare de Déu de l'Alba // GREGORIÀ / Ave Regina Caelorum / Missa Orbis Factor // GROBA GROBA, MIGUEL (1935) / O voso galo comadre // GURIDI BIDAOLA, JESÚS (1886-1961) / Ator, ator mutil // HAIRSTON, JESTER (1901-2000) / Elijah Rock / Give me Jesus / I can tell the world / Witness for my Lord / Steal Away // HÄNDEL, GEORG FRIEDRICH (1685-1759) / Acis & Galatea / Hallelujah / Canticorum Jubilo (Oratori de Judas Maccabeus) / Zadok The Priest - Coronation Anthem Number 1 (HWV 258) / Joia en el món // HAYDN, FRANZ JOSEPH (1732-1809) / Missa in tempore belli Hob XXII:9 / Die Beredamkeit (Lessing) // HAYDN, JOHANN MICHAEL (1737-1806) / Domine Deus // HELLDEN, ANTON / Amor Vittorioso // ISAAC, HEINRICH (1450-1517) / Innsbruck, ich müss dich lassen // JAHANNES , JA / Wake me up, Lord // JANEQUIN, CLÉMENT (1485-1558) / Ce mois de mai // JOSLY / Swing low, sweet chariot / Sit down, sister // JULIEN / Victòria! Tu regnaràs // KODÁLY, ZOLTÁN (1882-1967) / Cohors Generosa / Veni Emnmanuel // LASSUS, ORLANDO DI (1532-1594) / Matona mia cara // LEHÁR , FRANZ (1870-1948) / Die Lustige Witwe (Lied von Waldmägdeleim) // LOEWE, FREDERICK (1901-1988) / My Fair Lady // LÓPEZ CHAVARRI, EDUARD (1871-1970) / Rondel (barraqueta) // LLIBRE VERMELL DE MONTSERRAT, S. XIV // MANCHINI, HENRY (1924-1994) / Moon River // MANEN I PLANAS, JOAN (1883-1971) / El Cavaller Enamorat // MARCELLO, BENEDETTO (1686-1739) / Salm XVIII “Caeli enarrant” // DE MARZI, GIUSEPPE (1935) / Signore delle cime // MASCAGNI, PIETRO (1863-1945) / Regina Coeli (Cavalleria Rusticana) / Atto Primo - Himno al sole (Iris) // MARTÍNEZ VALLS, RAFAEL (1887-1946) / Francina i noies (Cançó d'amor i de guerra) / Evocació dels Pirineus (Cancço d'amor i de guerra) // MENDELSSOHN BARTHOLDY, FELIX (1809-1947) / Surrexit Christus (op.39) / Lied mit chor (El somni d'una nit d'estiu, op.61) / Finale (El somni d'una nit d'estiu, op.61) // MERCADAL, DESEADO (1911-2000) / Tres Cançons Menorquines // MERCURY, FREDDIE (1946-1991) / Bohemian Rhapsody // MEYSTRE / Per tu jo cantaria // MILLET I MILLET, LLUÍS MARIA (1906-1990) / In Paradisum / El rústec villencet / Salve Maria // MILLET I PAGÈS, LLUÍS (1867-1941) / El cant de la Senyera // MONTASSELL I BACHS, XANDRI (1974) / Furrowing the Oceans towards a New World // MONTEVERDI, CLAUDIO (1567-1643) / Beatus Vir / Ecco mormorar londe / Lasciatemi Morire // MORERA I VIURA, ENRIC (1865-1942) / Muntanyes del Canigó / L'Empordà // MOZART, WOLFGANG AMADEUS  (1756-1791) / Dir, Seele des Weltalls (K.429) / Dona Nobis Pacem (KV. 562d) / Missa de la Coronació   “Krönungsmesse” (KV317) / Idomeneo, Rè di Creta (KV336) / Laβt uns mit geschlung'nen Händen (Cançó maçònica K.623a) / Kyrie (Litaniæ Lauretanæ B.M.V.  KV109) / Sancta Maria (Litaniæ Lauretanæ B.M.V.  KV109) / Salus Infirmorum (Litaniæ Lauretanæ B.M.V.  KV109) / Regina Angelorum (Litaniæ Lauretanæ B.M.V.  KV109) / Agnus Dei (Litaniæ Lauretanæ B.M.V.  KV109) / Maurerische Trauermusik  (K.477) / Misericordias Domini (KV 222) / Missa en Do major (KV258) Spatzeu-Messe / Missa en Do Major (KV259) / Missa de la Coronació (K317) / Motet, Ave Verum Corpus (K.618) / O companys, alcem els vasos (O du eselhafter Martin… KV 560) / Requiem (KV626) / Spätzen-messe (KV220) / Sub Tuum Praesidium (KV198) / Regina Coeli (KV276) / Te deum (KV141) / Sancta Maria / Due pupille amabili (nocturn I) / Luci care (nocturn II) / Più non si trovano (nocturn III) / V'amo di core / Alma Dei creatoris (KV 227) // NADALES (POPULARS) / Adestes fideles / Benvingut / Cançó de bressol / Cantique de Noël / Pere Serafí / Chiquirritín (Córdova) / Deck the hall (England) / Ding, dang, donk (Ukraina) / El noi de la mare (Catalunya) / Els àngels de la glòria / Fum, fum, fum (catalana) / Joia en el món / Marxa dels Reis (Provença) / Nit de vetlla / O Sanctíssima / O Tannenbaum / Un roseret eixia // NICOLAU, ANTONI (1858-1933) / Cançó de la Moreneta // OLTRA I FERRER, MANUEL (1922) / Els àngels de la Glòria // ORFF, CARL (1895-1982) / Carmina Burana // PELLINSKI, RAMON / Pueblos míos // PÉREZ MOYA, ANTONI (1884-1964) / El rossinyol // PITONI, GIUSEPPE OTTAVIO (1657-1743) / Cantate Domino // PLADEVALL I FONTANET, JOSEP MARIA (1956) / Passera sobre el mar // PRAETORIUS, MICHAEL (1571-1621) / Audite, Silete / Un roseret eixia / En natus est Emmanuel // PUCCINI, GIACOMO  (1858-1924) / Vissì d'arte (Tosca) // PURCELL , HENRY (1659-1695) / Dido & Aeneas / King Arthur / The fairy Queen // RAMEAU, JEAN-PHILLIPE  (1683-1764) / Hymne a la Nuit // RITTER VON HERBECK, JOHANN (1831-1877) / Pueri concinite // RODGERS, RICHARD (1902-1979)  / HAMMERSTEIN, OSCAR  (1895-1960) / Ländler - Edelweiss / The sound of Music / Blue Moon // RODRIGUES ESTEVES, JOAO (1700-1751) / Regina Coeli // ROSSINI, GIOACCHINO  (1792-1868) / Il Carnevale di Venezia / Mosè in Egitto (núm. 25 Preghiera) // RÓSZA, MIKLÓS (1907-1995) / Adoration of the Magi // RUTTER, JOHN (1945) / Jesus Child // SCARLATTI, ALESSANDRO (1660-1725) / Sanctus I Benedictus / Exultate Deo // SCHNABEL, JOSEF (1767-1831) / Transeamus usque Bethlehem / SCHÖGGL / Sis variacions sobre Die Forelle de Franz Schubert // SCHUBERT, FRANZ (1797-1828) / Franz Schöggl Variacions sobre un lied / La truita / Tres lieder: Lebenslust (D609), Gebet (D815) i Der Tanz (D826) / Zum Sanctus (Deutsche Messe - D872) / Dez Tanz // SCHUBERT, FRANZ / UZ, JOHANN PETER / An die Sonne D. 439 1816 // SCHUTZ, HEINRICH (1585-1672) / Tisch-gebet / Pregària a la taula // SHERMAN, ROBERT B.  (1925) / Feed the Birds // SERRA I ORIBÉ, ANTONI / Les aromes de Queralt // SERRA, JOAQUIM / La dansa de Castellterçol // SILCHER, FRIEDRICH (1789-1860) / Lorelei / SOLER I RAMOS, ANTONI (1729-1783) / De un maestro de capilla / Confitebor tibi Domine / Pange lingua / Vespres comunes // SPENCER, R. / Deep river // SULLIVAN, ARTHUR (1842-1900) / The Mikado // TALTABULL, CRISTÒFOL (1888-1964) / Mort i assumpció de Santa Maria. Cantiga d'Alfons X // TAULÉ I VIÑAS, ALBERT (1932-2007) / Sant, sant, sant // TELEMANN, GEORG PHILLIP (1681-1767) / Laudate Jehovam (salm117) // TERRAL, FRANCIS / Cànon de la Pau // URUÑUELA FERNÁNDEZ, JOSÉ TOMÁS (1891-1963) / Maitia nun zira? // VAN DE BORRE, JOSE / Cum decore cum amore // VÁSQUEZ, JUAN (1500-1560) / De los álamos vengo madre // VERDI, GIUSEPPE (1813-1901) / Coro di Zingari e Canzone - La Gitana (Il Trovatore) / Brindis (La Traviata) / Cor de gitanes i toreros (La Traviata) / Brindis (Macbeth) / Patria Opressa (Macbeth) / Coro di schiavi ebrei  - “Va pensiero” (Nabucco) // DE VICTÓRIA, TOMÁS LUÍS (1548-1611) / Ave Maria / O magnum mysterium // VILA I GINFERRER, FRANCESC (1922) / Nocturnos a la Ventana / The mirat / Nadal // VILAMALA, JOAN / CROSAS, JOAN / Fent Camí // VILLA-LOBOS, HEITOR (1887-1959) / Balaio / Estrela é lua nova // VIVALDI, ANTONIO (1678-1741) / Gloria en Re major (RV589) // VIVES, AMADEU (1871-1932) / Coro de románticos (Doña Francisquita) / L'emigrant // VIVES, AMADEU / ALCOVER I MASPONS, JOAN (1854-1926) / La Balanguera // VIVES, AMADEU / CLAVÉ, JOSEP ANSELM (1824-1874) / El cant del poble // WEBBER, ANDREW LLOYD (1948) / The Phantom of The Opera // WEELKES, THOMAS (1576-1623) / Since Robin Hood //WEILL, KURT (1900-1950)  / BRECHT, BERTOLT (1898-1956) / Balada de Mackie el Navalla (Die Dreigroschenoper) // WERNER, HEINRICH / Rosa de bardissa // YNERA, R. F. / El lotus d'or // ZULAIKA ARREGI, JOSÉ GONZALO (AITA DONOSTIA) (1886-1956) / Oi Betlem / 

CONCERTS I COMPOSITORS

Plànol amb la relació de les peces que hem interpretat de cada compositor i el nombre de concerts en que s'ha interpretat una o més peces d'un compositor. 

25 anys de Coral Arquitectura

//SOPRANOS// Abiad Monge, Alba / Achotegui Valenciaga, Ángela / Adell Giménez, Susanna / Aguilar Igartua, Laura / Albert Esteve, Virgínia / Alcázar García, Désirée / Alegre Chavarría, Cinta / Almirall Escoté, Montserrat / Alonso Bore, Mònica / Alonso Sala, Maria / Altemir Montaner, Anna Maria / Anglada Guajardo, Rosalia / Arbelo Armas, Montserrat / Arderiu Ruiz, Meritxell / Arianoutsos Crespí, Lula (Carme) / Assily Alegre, Carina Maria / Attermanns, Andrea / Aura Burriel, Joana / Àvila Margarit, Anna / Bajo de la Fuente, Margarita / Balençon, Anne Claire / Ballester, Estela / Baraut Contreras, Meritxell / Barceló, Núria / Barragán Castañer, Marta / Barri, Gemma / Barrios Rodríguez, Anna / Bascuñán de la Cerda, Maria Ignacia / Bassegoda Villagrasa, Glòria / Batet Capdevila, Helena / Bayarri Romañà, Alba / Bech Benavides, Cristina / Bech de Careda Perxas, Helena / Bello Ascanio, Lara / Beltrán Pacifico Camila / Benach Duart, Anna / Berbegal Mirabent, Jasmina / Bernadàs Alberich, Clara / Bertozzi, Cecilia Maria / Blanch Folch, Montserrat / Blanch Ricart, Clara / Blanco Blanch, Patrícia / Blanco Téllez, Raquel / Blasco Ferré, Inés / Bondia Bové, Marta / Bonilla Sabido, Sílvia / Bosch Dalmau, Maria / Bosch Puig, Nàdia / Boter Batlle, Gemma / Bourdelande González, Giselle / Brandi, Silvia / Bravo Samaniego, Maria / Bravo Samaniego, Mònica / Cahué Escuder, Mariant / Callizo Giró, Marta / Camacho Garcia, Cristina / Cambril Soriano, Bibiana / Caminal Comadira, Clara / Canet Jaume, Elvira / Cànovas Creus, Alba / Carles Ramentol, Alba / Carrillo Álvaro, Irina / Castañeda Aragón, Leticia Maria / Castillo Vázquez, Laura / Català Rojas, Maria / Celades Filella, Sònia / Cervera Alonso de Medina, Marina / Chiuso, Veronica / Cho, Mee Hwa / Choya Mancera, Laura / Circuns Duxans, Anna / Claramunt Blanes, Josep / Colet Subirachs, Alba / Colillas Perez, Maria del Mar / Comas Granell, Sílvia / Comas Martí, Joana Maria / Compte Fabregó, Neus / Conill Güell, Cristina / Cordero Crespo, Beatriz / Cordero Crespo, Cristina / Correa Sala, Olga / Correa, Laura Kate / Correa, Sarah / Cortés Arrieta, Rosario / Costa Mirada, Núria / Cuerva Contreras, Eva / Cumellas Capdevila, Ariadna / Cumplido Mairal, Paula / Cunill López, Cristina / Curto Pla, Margarida / Dagà Gómez, Maria Rosa / Dagà Gómez, Montserrat / Daltabuit Angusto, Maria dels Àngels / Dantart Puig, Cristina / Daroca Pons, Mireia / Dell'Oro, Monica / Demoulin, Claire / Dominguez Ventura, Eva / Doñate Sabatés, Laia / Edo Jové, Alba / Eklund, Anna / Elgström Misol, Maria Cristina / Escales Jiménez, Ester / Escalona Gelabert, Vanessa / Escaño Manso, Mònica / Escar Otín, Natalia / Escolà Gabriel, Carina / Esquius Sánchez, Núria / Estrada Rincón, Encarnación / Fabó Artadó, Anna / Farré Carol, Estel / Farré Giménez, Cristina / Fernández Hernández, Fátima / Fernández Rubio, Verónica / Ferragut Ramírez, Sònia / Ferrández Roldán, Julia / Fessel, Melanie / Figuerola Tomàs, Caterina / Foltran, Aline / Fradejas Ufano, Carolina / Fragua Ortega, Esther / Franco Serra, Montserrat / Freixas Grisolia, Carme / Fröhlich, Anke / Fuertes Richart, Isabel Ana / Fulquet Munné, Isabel / Gagliano Langone, Alicia Carolina / García Antón, Conxi / Garcia Fàbrega, Rosa Maria / García González, Arantxa / Garcia Marco, Montserrat / Garcia Pubill, Montserrat / García, Inés / Gardeñes, Anna / Garrido Castells, Assumpció / Garrós Serés, Georgina Mariona / Gazzaneo, Carolina / Gelabert Galmés, Joana / Gilabert, Laura / Gimeno Sanz, Rosa Maria / Ginel Ureña, Marta / Gómez Espinet, Eulàlia / Gómez Peña, Judith / Gómez Velasco, Isabel / Goñi Modrego, Marta / González García, Beatriz / González Navarro, Marta Maria / Grabolosa Mata, Maria Eulàlia / Guasch Estrada, Dolors / Guasch Sala, Conxita / Guerra Novau, Esther / Guixé Llobet, Georgina / Gumà, Maite / Gutiérrez Herrera, Suscel / Herráez Escribano, Elena / Higueruelo Codina, Marta / Hojovcová, Michaela / Hyldahl, Charlotte / Iturralde Monleón, Susana / Jiménez Carro, Mónica / Jiménez Gañán, Ana Jesús / Jiménez Pastor, Laura / Jiménez Tejero, Victoria / Jiménez Vicente, Elvira / Jiménez Xiberta, Clara Rosaura / Juncosa Vilaró, Sara / Justo Llopis, Cristina / Labrador Rodríguez, Maria Hilària / Lafuente Carrasco, Patricia / Lamana Arenas, Sílvia / Langa, Francina / Liébana Alonso, Silvia / Linares Aragó, Maria Eugènia / Llamas Alsedà, Maria Assumpta / Llenas Font, Mariona / Llompart Soler, Núria / Lopera Roman, Cristina / López Pinos, Helena / López, Laura / Maeztu Oset, Laura / Man, Pui Yee / Manceñido Osés, Alícia / Mancha Font, Maria / Mar Sierra, Marta / Marcén Piera, Marta / Marco González, Natalia / Marrugat Esteve, Maria / Martí Cañellas, Joana / Martí Dausà, Marta / Martí Valls, Elisenda / Martín García, Rosa / Martínez Cañadell, Esther / Martínez González, Marta / Martínez Múgica, Maria / Martínez Pineda, Idoia / Martínez Tejero, Noemí / Martínez Tomàs, Marta / Masana, Esther / Masclans Badia, Eulàlia / Masip Masip, Teresa / Massana Farrés, Maite / Matilla Gutiérrez, Míriam / Maudave, Marie / Memm, Conny / Méndiz Nogueró, Maria / Mendoza Torrabadella, Mònica / Merino de Fàbregues-Boixar, Glòria / Merino de Fàbregues-Boixar, Marta / Millán del Valle, Jéssica / Millán López, Bibiana Isabel / Miralles Isart, Clara / Miranda Aranda, Anna / Miravet Marimon, Marta / Miret Bausili, Karina / Miró Lladó, Carlota / Molina Garcia, Francesca / Molner Ventura, Anna / Moneo Jiménez, Marta / Montero Martínez, Laura / Morales Barquiel, Eugenia / Morales Díaz, Georgina / Moreno Martí, Irina / Morpurgo, Allegra / Mortal Sanz, Raquel / Moth, Sara / Muller Barbat, Cristina de / Muñoz Lirio, Sandra / Mur Duran, Ana / Navarrete Arias, Noemí / Nicolás González, Anna de / Nicolau Galmés, Maria Antònia / Nogué, Natàlia / Noguera Pujol-Xicoy, Blanca / Noman Guivernau, Carla / Núñez Porras, Núria / Oliveira Sousa Pinto, Joao / Oliver Dalmau, Maria / Orihuela Cabiles, María Belén / Ortega Frutos, Andrea / Ottersten, Jenny / Panagiotidi, Sofia / Pascual Fuster, Anna Maria / Pastor Laguna, Natàlia / Pawlowsky Ferret, Alba / Pérez Díez, Maria Gemma / Pérez Pardo, Beatriz / Peries Fontova, Maria Rosa / Picazo Clarke, Sara / Picazo Sahuquillo, Maria José / Pilla Inneco, Joana de / Piñol Leroy, Muriel / Piqué Artigas, Elisabet / Piqué Busqué, Anna / Pons Salort, Francisca / Portolés Ocampo, Cristina / Pozo Pla, Laura del / Pozo Rodríguez, Inmaculada / Prat Peco, Maribel / Prat Vives, Caterina / Prieto Ciria, Cecilia / Puig Secases, Mònica / Puig, Montserrat / Querol Cabello, Montserrat / Quintanas Nobel, Babiche Paula / Rabal Lluch, Isabel / Ràfols Ribas, Irene / Ram, Míriam / Ramis Fornés, Maria del Mar / Ramis Llabrés Maria / Ramos González, Encarnación / Regada Pucurull, Mireia / Regalón Balastegui, Ruth / Renom López, Anna Maria / Revés Ballesté, Pilar / Revilla Martí, Cristina / Roca Mallofré, Gisel·la / Roche González, Patricia / Rodà Panadès, Judit / Rodríguez Malé, Rosa Maria / Rodríguez Suárez, María / Rodríguez Triguero, Patricia / Roig Cortés, Clara / Roma Sala, Iolanda / Roqueta Saura, Rita / Rosvaenge, Helga / Ruano Mayolas, Gemma / Rubio Naya, Lourdes / Ruiz Pinel, Ana Belen / Ruiz Vanrell, Clàudia / Salas Carolà, Beatriz de / Salazar Abelló, Natalia / Salvà Matas, Catalina / Salvadó Pellissa, Mireia / Sánchez Masip, Núria / Sánchez, Rosalba / Sancho Barbadillo, Margarita / Sandoval Sarrias, Elena de / Sanfeliu Gozálvez, Anna / Santamaría González, Enrique / Santolaria Castellanos, Teresa / Sanz Manresa, Emma / Sanz Montero, Anahí / Sarlé Bausà, Irene / Schiess Bistué, Irene / Servera Buades, Antònia / Sicília Matas, Laura / Sieb, Antje / Sierra, Mar / Simón Plaza, Elisa / Solà Morales, Clara / Soler Proeller, Marcela Marlies / Steneker, Desy / Subias Pujadas, Imma / Tanco Garcia, Bárbara / Tarragona Feliu, Flors / Taverner Ribas, Maria Victòria / Tedó López, Marta / Terrazas, Patricia / Torné Collado, Meritxell / Torres Pinós, Ana Isabel / Tort Alsina, Laura / Tortosa Carreño, Vanessa / Trulls Medina, Carmen / Valls Casanovas, Maria / Vallvé Salas, Alba / Van der Vlies, Margreet / Van Kuyk, Cimarose / Van Laer, Sappho / Ventayol Bosch, Elena / Vera Crego, Irene / Verde, Valentina / Vergés Bru, Rosa / Vespignani, Sara / Viaplana Rueda, Rita / Vidal Agell, Maria Anna de / Vila Santos, Sílvia / Vilanova Barrué, Maria del Carmen / Viñals Julián, Anna Elisabet / Viñeta Colom, Maria Alba / Von Berg Khalo, Stephanie / Wakim, Pascale / Wolff, Irene  //CONTRALTS// Aguilar Teixeira, Catalina Dolores / Aguilera Vidal, Rosa Maria / Alabert Fusté, Montserrat / Alastrué Azón, Nuria / Albiol Segarra, Ana / Albors Tuyà, Carme / Albors Tuyà, Maite / Alcaide Garrido, Araceli / Ali, Fathima Ilma / Amorós Boqué, Maria Àngela / Amorós Mas, Cèlia / Anglada Guajardo, Pilar / Antillach Ortiz, Irene / Antolín Mínguez, Laura / Antúnez Rayo, Mireia / Arbolí Compte, Eulàlia / Argemí Batlle, Roser / Arnaiz Dios, Lara / Arnal Sánchez, Maria del Carmen / Artiz Crespo, Aida / Arús Sangenís, Marina / Ascaso Til, Isabel / Ayuso Loras, Susanna / Bailén, Mònica / Barba Domingo, Anaïs / Barba Ferrer, Roser / Barco Collazo, Maria del Carme del / Baró Salvat, Roser / Baztán Fàbregas, Patrícia / Benito Marruedo, Pilar / Berbegal i Mirabent, Nídia / Bernad Sanz, Alba / Bernis Margarit, Mariona / Besora Sans, Mireia / Binks, Laura / Bloch, Laura / Bodenheimer, Rebecca  / Bohigas, Mercè / Bonet Papell, Montserrat / Bordas Massalle, Montserrat / Bort Bertran, Núria / Bosch Canudas, Glòria / Bosque Buil, María Alejandra / Bosquet Lozano, María Isabel / Bové Suau, Íngrid / Boyer Navarro, Carmen / Briz Comabella, Marta / Buira Ferré, Marta / Cabré Viñeta, Lydia / Cahué Escuder, Isabel / Càlix Sebastià, Aida / Canal Giol, Anna / Cano Suárez, Olívia / Capdevila Costa, Elisabet / Capellades Olivella, Laia / Carmona López, Sara / Carné Miguélez, Núria / Carstensen, Sophie / Cartañà Bonvehí, Dèbora / Cartró Giner, Sandra / Casals Gil, Amàlia / Casals Mas, Lali / Castellà Martínez, Eulàlia / Castro Montes, Edurne / Chaki, Hana / Chao Garcia, Isabel / Clemente Granados, Ana / Cobos Norton, Carlota / Coch Escudero, Estefania / Coderch Negra, Maria / Coll Sala, Maria / Collell Ramilans, Berta / Comaposada Martí, Montserrat / Combalia Cendra, Marcel·la / Costabella Sardà, Helena / Cruz Carlos, Meritxell / Cuartero Cavallé, Meritxell / Czáplicka, Zuzanna / Dalmau Mallorquí, Anna / Demeter, Zsuzsa / Derdak, Sophie / Descals Martín, Joana / Díaz Font, Maria / Díaz Jáudenes, Milagrosa Serafina / Dupuis, Clémence / Durà Pipó, Janet / Edo Prats, Montserrat / Erausquin Romaní, Sònia / Escudero, Maria Alejandra / Esquirol Valverde, Anna / Esteban de Simón, Cristina / Ferguson, Naomi Louise / Fernández Esteban, Elena / Fernández Fraga, Estela / Fernández Garnelo, Gracia / Fernández Narbaiza, Nagore / Fernández Rubio, Ana Isabel / Ferràs Alonso, Anna / Ferrer Serret, Laia / Ferreres Sánchez, Laura / Fierro Aurrecoechea, Maria / Figueras Coll, Laura / Flaquer, Marta / Fleks, Barbara / Florencio Chavero, Laura / Flórez Segura, Inecita / Fonollosa Caballer, Anna / Fons, Maria José / Font Casaseca, Núria / Font Roca, Carme / Forner Albiol, Mireia / Fortuny Beltran, Lourdes / Franquesa Gòdia, Mercè / Franquesa Gòdia, Montserrat / Freixes Codina, Montserrat / Froment, Charlotte / Fuentes Ramírez, Ana Belén / García García, Inés / Garcia Llop, Maria / Garcia Manuel, Núria / Garcia Martín, Cristina / García Morato, Txoni / Gascón Marco, Ana / Gaspà Gamundi, Patrícia / Gaztelu Ruiz, Berta / Gelis Escala, Elsa / Gil Cabero, Laura / Ginjaume Gratacós, Roser / Girbau Roura, Joaquim / Gómez Esteban, Maria / González Albarrilla, Esther / Gonzalez Matterson, María Leandra / González Ruiz, Beatriz / González Suárez, Maria Isabel / Granados Corsellas, Alba / Granell Simeon, Isabel / Grau Huelves, Gemma / Guadalupe Galván, Cristina / Guerrero Guiral, Paula / Güerri Rami, Inma / Guilló Castells, Marta / Guinovart Bonet, Núria / Guiu Cervera, Helena / Gulias Fernández, Marta Isabel / Han, Eun-Ji / Heikinheimo, Elina / Hernández González, Eva / Hernández, Anna / Herranz Moral, Marta / Herrero Matey, Sara / Hidalgo Rentería, Zullyneida / Hombravella Celma, Marta / Ibáñez Brasó, Maria / Ibáñez Moreno, Raquel / Ibars Mitjaneta, Marta / Ibarz Pascual, Anna / Iglesias, Maria Rosa / Igual Garcia, Roser / Iniesta Guerra, Mònica / Isern Meix, Eulàlia / Jaume Martínez, Maria / Jiménez, Anna / Jimeno Urban, Alrun / Jordana Bausells, Alba / Julian Ripoll, Aina / Kalka, Christine / Klöckener, Sabine / Koba, Akiko / Kotnik, Janja / Labad Arias, Marta / Labadie, Laura / Lacoste, Christine de / Lafuente Antón, Itziar / Larrea Hermosilla, Carmen / Laurin, Helène / Libori Ramos, Àurea / Limón Ramírez, Raquel / Lladó Pelfort, Margarida / Llauger Boix, Sabina / López Díez, Paola / López-Egea Gómez, Laura / Losada Martín, Imma / Lozano Tormo, Sandra / Luna Pacheco, Francisca / Luna Yáñez, Ana María / Madariaga Ruiz, Elena / Manén Vives, Isabel / Manso Moruno, Amàlia / Manyes Castellà, Anna / Marchante Hueso, Elisa / Marín García, Raquel / Mariné Ballell, Elisabet / Martí Buscarons, Núria / Martí, Anna / Martín Pérez, Raquel / Martínez Castro, Sandra / Martínez García, Noemí / Martínez Martínez, Cristina / Martínez Molina, Thaïs / Martínez Santafé, Dolors / Mas Pagerols, Montserrat / Masafret, Àgata / Masana Campà, Raquel / Masferrer Niubó, Magalí / Miguel Capdevila, Mercè de / Miralles Marzà, Sara / Misol Blaya, Mari Luz / Molés Mateo, Mariví / Molpeceres Requejo, Noemí Amor / Montanaro, Laura Paola / Moral López, Laura / Morales Millán, Gemma / Morales, Gemma / Moreno Salvo, Marta / Morera Serra, Núria / Mosset Gou, Mireia / Moya Pellitero, Maite / Mundet Pallí, Llúcia / Mundet Riera, Mercè / Muñoz Ramos, Laura / Nacenta Bisquert, Ester / Nadal Jaumà, Magdala / Nadal Vila, Maria / Nève, Laurie / Nguyen, Thi Thanh Diem / Niell, Mariona / Noguera i Pujol, Margarida / Obach Bonastre, Meritxell / Ocón Galilea, Alícia / Oitzl, Ursula / Oiza, Iciar / Okafor Wright, Rhona Ifeinwa / Ollero Vila, Maria Dolores / Oriola Folch, Marta / Ortigosa Bea, Elena / Ortiz Garre, Nines / Otero Pallarès, Marta / Pallejà Monné, Maria / Paraiso Alejo, Maria Sena / Pastó Bota, Anna Rosa / Pena, Cristina / Perales Clua, Cristina / Pérez Rodón, Laura / Pérez Vázquez, Julia / Pérez Zuferri, Cristina / Piccioli, Mélissa / Pineda, Laia / Pizarro, Eloísa / Plana Olias, Alícia / Planas Iglesias, Agnès / Plaza, Josefina / Portillo Torres, Cristina / Puig Cotado, Maria Ferranda / Puig Pastor, Roser / Querbach Chávez, Nathalie / Quintanilla Guasch, Mireia / Quintero Guerrero, Maria Jesús / Randino Teijeiro, Laura / Rannou, Sophie / Rastrollo García, Susana / Rebollo Pericot, Aurora / Reguant Ridó, Anna / Reiper, Denïse / Rib Pérez, Maria Leonor / Ribera Barneda, Cristina / Riera Fanlo, Marta / Riera Puchol, Anna / Rigo Rullán, Catalina / Rincón Rivasés, Marta / Rizo Cabrera, Dánae / Robert, Clémence / Rodríguez Hernández, Melisa / Roldán García, Elisa / Romero Aguilar, Tamara / Romero Jarque, Silvia / Rosset Sagués, Montserrat / Rovers, Caroline / Ruf Almirall, Maite / Ruiz Fernández, Alícia / Sabatés Ferret, Núria / Sala Cladellas, Glória / Salvat Curto, Laia / Sanjuan Lozano, Raquel / Sans Duran, Mònica / Sanz Laviña, Natalia / Sarobé Llort, Esther / Sau Baiget, Rosa / Sawyer, Kate / Schmid Raset, Olga / Schmidt, Johanna / Schönström, Sara / Segador Arrébola, Paula / Serra Juncosa, Cristina / Serrador Miguel, Patricia / Servadio, Dafna / Simeon Sala, Maria / Simó, Tona / Sitjes Portela, Mònica / Sitjes Portela, Sara / Sola Clua, Gemma / Soler Proeller, Carlota / Soler Vela, Amanda / Somolinos Alonso, Catalina / Subils Sánchez, Irene / Subirà Garcia, Esther / Tejel Labrador, Maria / Tiana Roig, Elisabet / Toldrà Martínez, Alícia / Toledo Fernández, Irene / Torkar, Urska / Tost Bargalló, Maria de la Roca / Triquell Fonrodona, Marta / Turull Martinez, Anna / Uix Carrion, Queralt / Valls Calvet, Meritxell / Van Alphen, Frederique / Van der Heiden, Sophie / Vázquez Gómez, Rakel / Vidal Borrut, Alexandra / Vidal Corsà, Lena / Vidal Puyal, Renata / Viikari, Eea / Vila Costa, Núria Dolors / Vila Mola, Bruna / Viladrich López, Maria / Vilanova Rodríguez, Camino / Vilardell Pou, Imma / Villà Marí, Marta / Villa Mediana, Carmen  / Vinyals Prat, Maria / Welsch, Joanne / Winks, Katie / Wynn Domènech, Nuria / Yumar Gutiérrez, Ana María / Zamora, Maria Antònia //TENORS// Alonso Zárate, Jesús / Álvarez Lasarte, Javier Alberto / Aparicio, Javier / Aragonès Fort, Rafael / Aran Sala, Eloi / Arango, Mauricio / Arnaiz Parra, Alberto / Arrabal Jiménez, Cristobal / Arrabal Osuna, Juan Pablo / Arumí Albó, Pau / Augé Jiménez, Salvador / Babí Vila, Francesc Xavier / Balaguer Monton, Enric / Balañà Jiménez, Ivan / Ballabriga Suñé, Miguel / Barba Sanz, Sergio / Barrón Ortega, Álvaro / Barroso Sánchez, Alberto / Bartés Tubau, Jordi / Bassas Bullich, Francesc / Bellot Serra, Eduard / Benavides Cueto, Leopoldo / Benlliure Conover, Diego / Bermúdez Badia, Xavier / Blana, Christoph / Borrell Mauri, Joan / Branderhorst, Maron / Brencea, Mihai Alexandru / Brito Ferraz, Albert / Brugal Monsarro, Lluís / Bueno Casado, Juan Carlos / Busquets Saboya, Josep / Campanyà Castelltort, Carles / Campoy Soto, Juan Luis / Camprodon Masnou, Miquel / Canyameres Giménez, Isart / Capella Caritx, Robert / Carlo, Mauro Ignacio de / Carreño Marés, Gerardo / Casals Guiu, Agustí / Casas Ruiz, Gerard / Celis Escobar, Pascual / Chaparro i Bertran, Joan / Clemente Armelles, Marc / Coca Cirera, Carles / Coderch Negra, Oriol / Coll Caballé, Xavier / Collazos, Josep Carles / Colomer Busquets, Albert / Cornellana Díaz, Joan Ramon / Corró Campaner, Miquel / Craven-Bartle Lamote de Grignon, David / Delgado García, Juan / Durán Bustamante, Enrique / Escamilla Costa, Enric / Esquerra Llucià, Ignasi / Esteve i Vidal, Joaquim / Fernández Fernández, Jónathan / Fernández Saltor, Marià / Ferrer Coll, Ignacio / Fina Riera, Pere / Fisson, Timothée / Fons Rojas, Romuald / Fraguell Hernando, Pau / Fuente Martínez, Iván Daniel de la / Fuster Vich, Pau / Gàlvez Cortés, Israel-Pacià / Garcia Torres, Carles / Garriga Guixà, Albert / Gerlach, Kolja / González Bello, Maurici / González Moreno, Daniel / González Trapote, Carles / Gorrochategui Ramírez, Miguel Ángel / Grool, Jasper / Guerrero Serrano, Francisco Javier / Guerris Farré, Marc / Gutiérrez Herrera, Eusebio José / Hidalgo Arellano, José Ángel / Iglesias Martín, Alberto / Isern Torres, Jordi / Jasso Fernández, Jorge Armando / Jiménez Abelenda, David / Jimenez Rosell, Jordi / Jiménez Ruiz, David / Lara Vílchez, Gregorio / Llobet Sotelo, Àlvar / Llorens Figueredo, Jordi / Lo Buglio, David / Mallol, Ignasi / Martí Sullà, Jordi / Martínez Bonifacio, Marcel / Mas Herrero, Jordi / Maulini Duran, Marc / Mayol Amengual, Miquel Àngel / Méndez Baños, Ángel / Micoli, Alfredo / Monfort Casas, Oriol / Monroig Riera, Miquel / Morros Cardona, Jordi / Naudín Bolíbar, Crístian / Navarro, Enric / Nebot Villanueva, Marc / Olivar Alcamí, Víctor / Ortín Isern, Hèctor / Pagès Pinós, Amadís / Pañella Sunyé, Juli / Parés Muriana, Marcel / Paulí Niubó, Jordi / Pérez Díez, Daniel / Pérez Garcia, José Ramón / Pérez Martell, José María / Pinós Sariol, Joan / Piqué Güimil, Jordi / Polo Pascual, Ramon / Pons Valladares, Oriol / Pouplana Malagarriga, Carles de / Puertas Fuertes, Ricardo / Pueyo Sanchez, Alberto / Pujol Coll, Josep / Puyol Malagelada, Jaume / Raga, Agustí / Ràmia Jesús, Marc / Rehués Estivill, Xavier / Riba Bonet, Ivan / Ribera Gil, Íñigo Federico / Río Navarro, Álvaro del / Rodà Panadès, Ferran / Rodriguez Exposito, Antonio Marcos / Rodríguez Marí, Jeroni / Rojo Agredano, Raül / Romaní Herrera, Francesc / Rosich Miró, Josep Maria / Rozand, Guillaume / Saboulard Parlato, Gastón / Sacristán Adrià, Jordi / Sala Àlvarez, Josep / Sánchez Esplugas, Albert / Sánchez Flores, Manuel / Sánchez-Fortún Botines, Josep Lluís / Sañé Rius, Roger / Santamaria Tejada, Pau / Santamaria, Anna / Sanz Salom, Víctor / Segura Gata, Héctor / Segura Tarragó, Marc / Serra Ruiz, Tristany / Serra Vila, Francesc / Simó Sabaté, Jordi / Solà Gimeno, Jordi / Soler, Jaume / Steegmann Mangrané, David / Top, Vincent / Torras Sarragúa, Ricard / Torre Artiaga, Ángel de la / Torres Rabassa, Llorenç / Tremosa Balcells, Ramon / Turró, Josep / Ubalde Claver, Lluís / Urpí Grau, Jordi / Valencia Martínez, José Ángel / Valero, Pol / Verge, Eduard / Vidal Company, Josep / Vidal Huix, Arnau / Vidal Moreno, Albert / Vinaixa Pujol, Èric / Zamagni, Matteo / Zapatero del Colombo, Sergio //BAIXOS// Abma, Carsten Anne / Aguilera Garcia, Manuel / Alavedra Martí, Òscar / Albert Chapero, Francisco Javier / Alcalde Sebastián, Miguel Ángel / Alcaraz Tredunlo, Gonçal / Alós Manrique, Albert / Alquézar Viesca, David / Aluja Duran, Lluís / Álvarez, Carlos / Álvarez, Isaac / Andrés Gallart, Arnau / Arias Barbosa, Ivan / Arnan Ribas, Conrad / Artero Muñoz, Sergi / Artigas Coll, Ramon / Artola Placencia, Pello / Balaguer Monton, Lluís / Baldó Sánchez, Marc / Barba Miralpeix, Joaquim / Barrera Beltri, Juan Manuel / Bassegoda Villagrasa, Miquel / Batanas, Jordi / Bejarano Caballero, Rafael / Bel Homedes, Jaume / Benaiges Celma, Jordi / Bermúdez Mosquera, Rubén / Bialek, Piotr / Bonet Cortada, Joan / Borràs Angulo, Pere / Borrell Fernández, Aleix / Bravo Sierra, Guillermo / Burns, Malcolm / Cabeza Vallejo, Joan / Cabré Domènech, Marcel / Calpe, Josep Maria / Calvet Canal, Marc / Campos Garcia, Jordi / Carazo Torres, Pau / Caritg Monfort, Bernat / Castañer Muñoz, Luís / Castro Arroyave, José Miguel / Castrodeza Mejía, Sergio / Chimeno Tosa, Josep / Claret Puyal, David / Clavé Bullich, Josep / Cobo Martínez, José Tomás / Coll Torres, Eduardo / Colom Martínez, Roger / Colombi Piñol, Jordi / Cot Asens, Daniel / Couto Vivas, Iván Manuel / Creus Sarri, Jordi / Cueto Goycolea, Pavel / Cuevas Gómez, Jorge / Díaz de Greñu Romero, Jesús Luis / Domingo Magaña, José Ramón / Domingo Melgosa, Ramón / Ekman, Staffan / Elgström Garcia, Edmund / Espejo Marty, Marcus / Etling, Mark / Farré Valero, Joan / Fernández Álvarez, José Ramón / Fernández Lázaro, Sergi / Fernández, Xavier / Finger, Thomas / Flash, Alexander Mortimer / Fontanals Clop, Gerard / Forteza Parera, David / Frade Solsona, Armando / Fuad, Salic / Fürniss, Gregor / Galiana Linares, Carlos / Gandón López, Carlos / García Sánchez, Francisco / Garnier Lacueva, Alberto / Gascón Picallo, Guillem / Gendre i Martí, Francesc / Gil Lloret, Víctor / Gil Peris, Ramir / Goldstein Jiménez, Pau / Gómez Sáez, Xavier / Gómez, Enrique / González de Canales, Curro / González de Miguel, Carlos / González Durán, Juan Manuel / González Manzanero, David-jonathan / González Ruiz, Miquel / González Sabio, Ángel / Gordillo Bel, Dídac / Gorín Giner, Enric / Griñó López, Emilio Nicolás / Gumara Ferret, Ramon / Guzman Juániz, Jorge / Hadidi Vicente, Nízar / Hage Tafache, Alejandro / Hansson, Felix / Heine, Leandro Gustavo / Hernández Coll, Sergi / Hernández Cortés, Sergi / Hernández de Gispert, Jordi / Herrero Díez, Tomás / Hervàs, Josep Miquel / Ibáñez García, Eduard / Inés Hernández, Francesc / Isalgué Buxeda, Antoni / Jarque Piñol, Josep / Jové Rodés, Macià / Juan Morera, Marcel / Kim, Ki Doo / Kotte, Rob / Kozo Abramovic, Haris / Kremali, Terpsy / Kuartango Atxa, Jon Ander / Le Boeuf Brusotto, Guy / Lee, Trong Quoc / Lenherr, Lukas / Llach, Chass / Llanos Sánchez, Evaristo / Lonjedo Barceló, Toni / López Caravaca, José Marcos / Magro Cabrerizo, Carlos / Majó Codina, Pau / Maldonado Mendes, Valtencir / Marcos Herrero, Néstor / Marí Ferrer, Joan / Martí Amigó, Marcel / Martin Miguel, Ferran / Martínez López, Luis Miguel / Martínez Sarró, Artur / Martret Romeu, Miquel / Marzal Cardona, Marc / Masdevall, Josep / Matallanas Riba, Guillem / Mateo Fombellida, Borja / Mateo Franquesa, Lluís / Mayor Canela, Miquel / Menargues Rajadell, Àngel / Méndiz Nogueró, Arturo / Mensa Pueyo, Joaquim / Mercè Costa, Josep / Michael Hancu, Ion / Mitrovic, Milos / Montesano, Nicolás / Montoro Campà, Ivan / Moreno Bernabé, Iván / Moyersoen, Phillip / Müller, Robert / Negre Mas, Francesc / Oliver Bofill, Gerard / Oliver Segui, Jordi / Oliver, Tomeu / Orpinell Kristjansdöttir, Alexander / Ortalli, Giacomo / Pardo, Luis Carlos / París Romia, Jordi / Pascual Femenias, Joan / Peña Pérez, Javier / Pérez Ràfols, Ignasi / Pérez Soldevila, Jordi / Pineda Lleó, Antonio / Pineda Lleó, Bosco / Pineda Lleó, Ignacio / Pons Callejo, Jordi / Pontigni, Olivier / Prat Navarro, Xavier / Pujal Curià, Josep / Pujolà i Llobet, Domènec / Pulido Roca, Ferran / Quester-Semeon, Julien / Raventós Vias, Miquel / Ribera Grossberndt, Marc / Riera Comajoan, Bernat / Rigola Casanovas, Jaume / Roldán Comín, Santi / Roldan Donat, Toni / Romero Sala, Joan / Ros Fernández, Pablo / Ros Pérez, José Luis / Rosinach Garriga, Ramon / Rovira Llorca, Jaume / Rovira, Lluís / Rubio Castellano, Carles / Ruiz Arriet, Íñigo / Ruiz Jiménez, Nicolás / Ruiz Ortega, Manuel José / Rysdon, Marc / Sampedro Valdelvira, Xavier / Sánchez Aragón, Juan Luis / Schweb, Hannes / Sendra Cros, Esteve / Serrallonga Gasch, Jaume / Serrano Cánovas, Ángel / Silisque, Adrián / Sobrino Fernández, Lisardo / Sogas Mitjans, Raimon / Solans Aguado, Marc / Soler Pont, Jan / Souto Martínez, José Manuel / Steinger Fernández, Jerónimo / Susín Ballesteros, Xavier / Taberner Clapés, Guillem / Talens Mateu, Adrián / Tarrés Sanjurjo, Juanjo / Torné Bacaria, Octavi / Torrens Caldentey, Gabriel / Tsankov, Vesselin / Urgellés Camprubí, Ferran / Vallespí Vallvé, Pau / Vallverdú Berges, Albert / Vargas Baena, Francisco José / Vázquez Groba, Avelino / Ventosa Campañà, Jordi / Viader Olivé, Mauro / Victory Pons, Antonio Luis / Vilà Font, Roger / Vilaseca Posa, Jordi / Villas Espitia, Francisco //DIRECTORS// Carné Miguélez, Lluís / Mas Pagerols, Lluís /

CRÈDITS

COORDINACIÓ GENERAL:

COMISSARIS:


TEXTOS:

FOTOGRAFIES:


AGRAÏMENTS ESPECIALS:

Activitats Culturals ETSAB: 

LLUÍS CARNÉ

Mª LEANDRA GONZÁLEZ (Disseny General i Grafisme)

ALBERT GARRIGA (Disseny Plànols)

CATALINA SALVÀ, HECTOR ORTÍN, ROSER BARBA (Edició i muntatge)

LLUÍS CARNÉ

ENRIC CABRÉ, THOMAS FINGER, ISABEL FULQUET, LOURDES JANSANA, ELISENDA MARTÍ, LLUÍS MAS,  JORDI PARETO, JOAN TORRENS, REPORT FOTO

NÚRIA BORT, MARIANT CAHUÉ, MIQUEL CAMPRODON, CÒSSIMA CORNADÓ, MARGARIDA NOGUERA, ANA RUIZ, ROGER SAÑÉ

ZAIDA MUXÍ, ARNAU ANDRÉS, CARLES BAIGES, DANIEL CRESPO